Üdvözöllek az oldalamon!

 

Esztegár-Pataricza Eszter vagyok, a jade eyed cat márka megálmodója, tervezője és készítője.

Mióta az eszemet tudom, lételemem volt az alkotás: festettem, hímeztem, barkácsoltam, szinte minden hobbifajtát kipróbáltam, amelyben a kreativitásomat próbára tehettem. Tiniként magával ragadott a divat világa; ruhákat rajzoltam, kollekciókat terveztem, és nagy vágyam volt egy saját ruhamárka megteremtése. Végül a pályaválasztásnál nem képzőművészeti irányba jelentkeztem, így bölcsészként végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az évek során a rengeteg munka és elfoglaltság miatt az alkotói vénám háttérbe szorult, de a lelkem mélyén sosem mondtam le róla.

A varrás szenvedélye

2020-ban vásároltam egy háztartási varrógépet, melyen elkezdtem kísérletezni, és autodidakta módon, online videók, leírások, szabásminták segítségével elmélyültem a táskakészítés világában. Mivel a precizitás és a tökéletességre törekvés az egyik hajtóerőm, komolyabb terveim megvalósításához ipari bőrvarrógépre váltottam. Időközben megszületett a márkanév és a saját tervezésű cicás logó, majd 2021 őszén hivatalosan is útjára indult a jade eyed cat.

A táska nem csak egy kiegészítő. Mindennapi életünk elengedhetetlen kelléke, mely legfontosabb dolgainkat őrzi, és emellett öltözékünk szerves része is. Ezért táskáim készítésekor a két legfontosabb irányelvem a minőség és az esztétika.

Szeretek különleges formákkal, anyagokkal, színkombinációkkal kísérletezni, és hiszem azt, hogy a praktikus használatot, valamint a fenntarthatóságot is szem előtt tartva lehet egy progresszív, mégis időtlen divatot teremteni.

Remélem, hogy az oldalon található táskák és kiegészítők között te is fogsz kedvedre való darabot találni!